Pečení banánové placky

Ve vesnici kmene Dorse nám místní nadšenci předváděli "jak se co dělá". Paní s krásně spletenými vlasy právě rozdmýchávala pomoci dutého stvolu oheň na kterém připravovala banánovou placku. Pečení ale předchází poměrně zdlouhavý proces.… více
Ve vesnici kmene Dorse nám místní nadšenci předváděli "jak se co dělá". Paní s krásně spletenými vlasy právě rozdmýchávala pomoci dutého stvolu oheň na kterém připravovala banánovou placku. Pečení ale předchází poměrně zdlouhavý proces. Předně banánová placka se nepřipravuje z banánu (plodu) ale z řapíků banánových listů. Ty se nejprve rozdrtí jakousi škrabkou na kašovitou hmotu. Ta se následně prohněte a nechá se v banánovém listu v zemi několik týdnů náležitě "zavadnout". Čím déle zavadavá tím je banánové těsto údajně kvalitnější. Pravděpodobně zde dochází k simulaci jakéhosi kynutí. Až uznáte, že zavadnutí by vám už mohlo stačit, List s "těstem" vytáhnete, z těsta vytvoříte placku, znovu zabalíte do čerstvého listu a pečete, jak můžete vidět na obrázku. ..a jedlé to je.
Počet zobrazení
1030